Следващото голямо име в нашата история от края на 30-те и началото на 40-те години на миналия век е унгарския треньор на “Пловдивски Спортклуб” Ласло Клайн. Той е човекът, който придава модерна европейска визия както на отбора така и на клубната организация. Независимо, че е за сравнително кратък период в клуба оставя трайна след себе си. След напускането на нашия клуб отива в Италия, където е треньор в няколко италиански клуба един от които е Бари!

Ето какво пише пресата от онова време за пристигането му в Пловдив:

в-к “Воля” (27 януари): “Управителният съвет на „Спортклуб” окончателно е спрял избора си на треньора Ласло Клайн – унгарец, доскоро треньор на унгарския клуб „Уйпещ”. Същият от неделя започва редовните си тренировки. Ангажиментът му важи за 6 месеца. Преводчик на същия и негов пръв помощник ще бъде В. Маутнер – дългогодишен бек на букурещкия „Венус”, на „Виенска слава” и „Уйпещ”. Напоследък г. В. Маутнер е бил избран за бек на румънския национален тим. С ангажирането на треньор, добре сложеният физически тим на „Спортклуб” сигурно още по-достойно ще представлява спортния Пловдив.”

в-к „Спорт”: „Представителят на града ни в нацдивизията – Спортклуб, полага големи усилия да се представи по-добре в предстоящите състезания за държавно първенство. С големи материални жертви от страна на членовете на клуба, ангажиран е за треньор на тима играчът на унгарския Уйпещ, г. Вейслав Клайн… И макар, че работи само от десетина дена, интересът е много повишен и тренировките се посещават масово…”