Това била годината, в която клубът навършвал своята 10-та годишнина. На този повод, както и на патронния празник, „Воля” посветила свой нарочен брой (ил. 1). Статии – на обществена и спортна тематика – публикували мнозина от членовете на клубната управа, включително председателят Атанас Велчев (ил.2, 3). Приветствени слова отправили пом.-кметът на града, г. Тодоров, и началникът на гарнизона, ген.-майор Иван Тодоров.

ил. 2

ил. 2

Отново „Воля” отбелязала и начина, по който спортклубци празнували Петровден. Както предходната година, възхищение буди размахът на събитието, но още – и проявеното уважение от страна на един сред стълбовете на българския футбол – Славия София. (ил 3)

ил. 3

ил. 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Макар с недобро качество, но сме щастливи все пак да разполагаме с отборна снимка на Спортклуб, заснета в минутите преди мача срещу Спортклуб (Сф). (ил. 4)

ил. 4

ил. 4

 

На нея личат, от дясно на ляво, клубните деятели Александър Паунов и Климент Гичев. Снимката е от личния архив на Борис Белков (той е първият от ляво на дясно); и още нещо любопитно от спомените му за този мач: “…се случи нещо необичайно и което почти не се случва. При смяна на състезател отборът на Славия се оказа на терена с 12 състезатели, което забеляза публиката и по неин сигнал съдията спря състезанието и установи този факт. Оказа се, че сменящият се състезател не е напуснал играта.”

ил. 5

ил. 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Наред с „Воля”, друг един пловдивски вестник – „Утринна победа”, посветил два поредни отзива за патронния празник на Спортклуб. (ил. 5, 6). Специално за постигнатата победа – макар и в демонстративен мач, макар и срещу съперник, играл предходния ден – но трябва да се каже, че успехът на спортклубци бил истински вдъхновяващ: защото „белите” дошли като действащ първенец на София, а след само три месеца щели да се преборят и за държавната титла. При това, по какъв само начин: в трите си победни мача записали голова разлика 14:1!

ил. 6

ил. 6