След като в петък завършихме с припомнянето на най-романтичния период в нашата история, днес продължаваме с „организирания“ или за да сме по-точни – с „реорганизационния“ такъв!
За съжаление след идването на „народната власт“ по-голямата част от най-дейните ръководители и функционери на клуба са изключени „за грубо проявена фашистка дейност“. Ако трябва да сме точни, най-дългият списък от всички дружества в страната е именно на „Пловдивски Спортклуб“. Във връзка с това тук ще припомним думите на покойния вече привърженик на нашия клуб Любен Войнов. На въпроса „Наистина ли „Спортклуб“ беше фашистки отбор?“, той отговаря следното: „Какви фашисти бе, момчета?! Преди 9-ти ни наричаха комунисти, а след 9-ти „станахме“ фашисти! Истината е, че не бяхме нито едното, нито другото! Просто и на едните, и на другите не бяхме удобни, защото ръководство, играчи и привърженици бяхме ЕДИННИ, а това не се нравеше на властите!“.
На колажа виждате снимки от 1 май 1945 година. На тази вляво е клубната канцелария, чиято сграда съществува и днес. Намира се в близост до кафене „Старинно“. Това са може би и последните снимки от времето, когато нашият клуб е носил името „Пловдивски Спортклуб“. В десния долен ъгъл се вижда част от карето със списъка на изключените членове на нашия клуб, публикувано в пресата.