На 14 юли 1935 г. пловдивският „Правда” оповестил предстоящото отбелязване на патронния празник (ил. 1). Това, което особено прави впечатление, е мащабът на организираното празнуване: панихида и молебен в „Св. Неделя”, футболен мач, градинско увеселение – на което са поканени да присъстват всички, чувстващи се обединени от каузата на клуба.

ил. 2

ил. 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тъй като Спортклуб навлизал в своята десета годишнина, то цял един брой на друг пловдивски вестник, „Трибуна”, бил посветен на патронния празник, както и на настъпващата юбилейна година (ил. 2,).

ил. 3

ил. 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Бихме искали да дадем гласност на поне част от публикуваните статии: на първо място е управата на клуба, сред които имена срещаме и това на Стефан Генов – дядо на човека със същото име и фамилия,дългогодишен треньор в Локомотив Пловдив, включително и на представителния тим. (ил. 3).

ил. 4

ил. 4

Публикувани били също снимка на националния отбор, както и отборна снимка на Спортклуб, заснета в двора на училище „Йоаким Груев” на Понеделник пазар (ил. 4);имало портретни снимки на двама от най-изявените деятели (ил. 5, 6); впечатляваща програмна статия от председателя на клуба – Александър Паунов (ил. 7, 8).

ил. 5

 

ил. 6

ил. 7

 

 

ил. 8