Позволявам си да цитирам пост от сайта на Трибуна Бесика, тъй като след статиите в медиите днес, половин година по-късно, той отново е актуален!

…най-важното, което трябва да направим е да съхраним уважението и приятелството по между си. Локомотив Пловдив го е имало десетилетия преди, ще го има и хилядолетия след. Локомотивския дух, традициите и ценностите, които черно-бялото райе носят със себе си са много по-важни от който и да е било настоящ или бивш футболист, от класирането за който и да е било турнир или резултата от някой мач.

Ние сме Локомотив Пловдив – символ и гордост на хилядолетния ни град. Вече 86 години това име носи слава на града ни и гордост на нас самите – неговите привърженици. …Показахме, че локомотивците са хора, поставящи моралните ценности над временния успех и постижения. Трябва да е ясно на всички, че Локомотив няма да изчезне от футболната карта на България. Призоваваме всички наши фенове, да гледат трезво на нещата, да не се поддават на евтини манипулации и най-важното – да проявяват уважение и разбиране към локомотивците с мнение, различно от тяхното. Локомотив ще го има, докато ги има феновете му и уважението между тях, това е най-важното!

Локомотив не ще умре – той е вечен!

Източник: http://tribuna-bessica.com/po-sploteni-ot-vsyakoga/#comment-169